latinica  ћирилица
25/02/2018 |  12:03 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Стевандић: Концепт подаништва СзП-а не може добити подршку грађана Српске (ВИДЕО)

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас у Бањалуци да ова странка неће подржати кандидате СзП на предстојећим општим изборима, јер се њихови стратешки правци и концепти будућности Српске у потпуности разликују.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Њихов концепт не говори о заштити субјективитета и уставно-правног положаја Републике Српске, него о куповини људи и постављању на функције у смислу њиховог подаништва и служења политици која је посвећена слабљењу Републике Српске - рекао је Стевандић на конференцији за медије.

Он је истакао да о концепту СзП-а, ослањајући се на ранија искуства, најбоље говори то што се предсједник СДС-а не одазове позиву предсједника Републике Српске, а већ сутрадан се одазове позиву Бакира Изетбеговића.

- Тај концепт не може добити подршку грађана Републике Српске - закључио је Стевандић.

Он је навео да ће коначан став Уједињене Српске бити познат након сједнице Главног одбора 3. марта, али да је сигурно да ће подржати кандидатуру Милорада Додика за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

- Додик би био најчвршћи представник интереса Републике Српске , јер је он неко ко у овом моменту има најмању подршку из Федерације БиХ, а знамо да је онај ко има највећу подршку из Федерације најлошији избор за Српску - рекао је Стевандић.

Он је истакао да Вукота Говедарица није персонално добро рјешење за кандидата за предсједника.