latinica  ћирилица
23/02/2018 |  16:40 ⇒ 21:04 | Аутор: РТРС

Добија ли епилог случај нелегалне продаје општинског пословног простора у Добоју? (ВИДЕО)

Добија ли спорна продаја пословног простора Вечерњих новости у Добоју коначно епилог? Простор је продао град Добој ,а полиција и тужилаштво,након истраге , припремају извјештај о почињеним кривичним дјелима против одговорних за продају туђег простора.
Добој, пословни простор - Фото: РТРС
Добој, пословни просторФото: РТРС

Због опасности од ометања истраге полиција детаље не саопштава. Кажу да су прикупили довољно информација због којих сумњају да у цијелом случају има кривичног дјела. Чекају још да заврше консултације са Тужилаштвом. 

"Тренутно су индицирана три лица, с тим што још нисмо сигурни колико ће на крају бити на извјештају, колико ће бити лица", рекао је начелник ПУ Добој Дмитар Врачар.

У Вечерњим новостима пријавили су надлежним органима да је њихов простор у Ћупријској улици продао град Добој ,али без њиховог знања, што су у градској управи одбацили, тврдећи да је простор њихово власништво. Оптужбе на рачун градске управе оцијенили су неоснованим и политичким притисцима. Међутим, клупко се почело одмотавати па је РУГИП, након спроведене контроле, поништио рјешење подручне јединице у Добоју о упису новог власника. Није помогла ни жалба града ни купца.

"Ми смо добили рјешење да се одбијају жалбе и да се пословни простор врати у власништво, односно упис права власништва врати на Новости прес Бањалука. Са те стране можемо рећи да су Вечерње новости задовољне", рекла је Ивана Димић из Вечерњих новости.

Реаговало је и Правобранилаштво Српске. Поднијело је тужбу којом је затражило поништење купопродајног уговора Града Добоја. Градоначелник Обрен Петровић,како су утврдили, није поштовао процедуру при продаји просторија у Ћупријској. Објашњавају да некретнине није могуће продати само одлуком Градоначелника  Тужбу је поднио и град и то против Вечерњих новости и предузећа Добојинвест, ради поништења купопродајног уговора из 1978. године.

"Што је за нас у неку руку бесмислено ,а ко могу тако рећи, имајући у виду да се ради о правној радњи од прије 40 година за коју постоје докази да је уредно плаћено и да је свака страна извршила своје обавезе", додала је Димић.

Цијели случај датира од прије годину дана, када су Новости дошле до сазнања да је неко неовлаштено провалио у њихов простор с намјером да га реновира. Одмах су обавијестили и надлежне у градској администрацији, али су, кажу, наишли на зид ћутања. Иако им је враћено право власништва Новости и даље не могу у свој простор. Нови власник у међувремену га је издао под закуп и од града добио употребну дозволу премда су и једни и други знали да Вечерње новости оспоравају продају.