latinica  ћирилица
22/02/2018 |  15:33 | Аутор: РТРС

Игњатовићева о пласману каријере: Не кријем да сам жељела више

Српска скијашица Невена Игњатовић рекла је да је жељела да оствари боље резултате на Зимским олимпијским играма, али да је задовољна постигнутим.
Невена Игњатовић (Фото: Фејсбук) -
Невена Игњатовић (Фото: Фејсбук)

Игњатовићева је освајањем 14. мјеста у алпској комбинацији у Пјонгчангу остварила најбољи пласман Србије на Зимским олимпијским играма.

- Много је брже него на тренингу. У реду је, ово су ипак Олимпијске игре. Дуго је трајало од доласка на Игре до почетка комбинације. Али 14. мјесто је супер и донеијће ми бодове за Свјетски куп. Сад брже и боље скијам него на претходним такмичењима и све су ми већа очекивања. Свеукупан утисак са Игара је да је све јако брзо прошло. Нећу да кријем да сам хтјела више, али и ово је добро - рекла је она.

Игњатовићева је рекла и да је тензија на Играма већа него на такмичењима у Свјетском купу.

- Од Олимпијских игара очекујеш много, мало те стиска јер желиш много и тек сад сам се мало опустила. Свјетски куп је другачији, на то сам се навикла, овдје је тензија првелика, јер сви желе много. Потрудила сам се максимално, сада идемо на још један олимпијски циклус - навела је српска скијашица.

Додала је да се српска екипа лијепо провела у Пјонгчангу и да је то био "баш прави тим", као и да јој је жао што нема прилику да се више дружи са њима.

Игњатовић ће 3. марта учествовати на трци у Кран Монтани.

- Тренутно сам 20. на листи, не знам како ће бити послије данашњег пресека у комбинацији - навела је Невена.

Извор: Б92