latinica  ћирилица
14/02/2018 |  14:51 ⇒ 15/02/2018 | 00:53 | Аутор: РТРС

Цвијановићева честитала Дан државности Србије

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је премијерки Србије Ани Брнабић, носиоцима највиших државних функција и грађанима Србије 15. фебруар, Дан државности, истичући да је јака, просперитетна и демократска Србија важна и за Републику Српску.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је у честитки навела да сјећање на дан доношења првог српског Устава и почетка борбе за државност представљају надахнуће и залог за данашње генерације у очувању културног и националног идентитета српског народа с обје стране Дрине.

"Јака, просперитетна и демократска Србија са којом нас традиционално вежу чврсте братске, културне и историјске везе, важна је и за нас у Републици Српској, јер ће дати додатни подстицај досадашњој успјешној сарадњи Српске и Србије у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама, а на добробит свих наших грађана", наведено је у честитки.

Премијерка Српске нагласила је да свим грађанима Србије жели успјех у изградњи савременог, европског друштва које ће бити покретач развоја цијелог региона.

Цвијановићева ће сутра у Орашцу присуствовати централној манифестацији обиљежавања Дана државности Србије - Сретења.