latinica  ћирилица
20/01/2018 |  13:15 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Марковић: ПДП провео невиђену пљачку сопственог народа

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милица Марковић изјавила је да је ПДП генерално посљедња партија у БиХ која има право да уопште проговори о криминалу или корупцији и да ће у историји Републике Српске остати упамћена као партија која је, како је навела, током владавине Српском од 2001. до 2006. провела невиђену пљачку сопственог народа.
Милица Марковић - Фото: СРНА
Милица МарковићФото: СРНА

"Они су посљедњи који имају право да о томе говоре. За њих се једноставно може рећи, као и за сваку другу несрећу у људском животу, `помињало се, али не повратило се`", рекла је Марковићева.

Она је за Срну подсјетила да је ПДП спровео легалну криминализацију друштва и Републике Српске преко приватизације и остао дужан бројне плате и пензије пензионерима и свим буџетским корисницима, које никада нису надокнадили, нити су се икада потрудили да нешто учине у вези са овим дугом.

"Ово њихово саопштење је прави доказ како се очајник брани у ономе што је заиста учинио и што је нанио штету, и Републици Српској и српском народу и свима осталима у Српској", рекла је Марковићева.

ПДП је у данашњем саопштењу обећао грађанима да ће након наредних избора у Републици Српској бити изграђено поштено и пристојно друштво, у којем ће особе попут Милице Марковић бити потпуно маргинализоване, оптужујући њу и СНСД да су "увијек у функцији заштите криминалаца".

Извор: СРНА