latinica  ћирилица
15/01/2018 |  18:11 ⇒ 18:36 | Аутор: РТРС

Лајовић: Судија ме провоцирао, тапшао када противник освоји поен

Српски тенисер Душан Лајовић био је разочаран послије пораза у првом колу Аустралијан опена, а тај дуел обиљежио је скандалозни потез једног линијског судије.
Душан Лајовић (Фото: nettenis.org) -
Душан Лајовић (Фото: nettenis.org)

Лајовић је два пута имао сет предности, али је поражен од Аргентинца Дијега Себастијана Шварцмана послије четворочасовног маратона у пет сетова са 2:6, 6:3, 5:7, 6:4, 11:9.

У финишу четвртог сета Дуци је имао брејк прилику, Шварцманов форхенд завршио је иза основне линије, али није било реакције линијског судије, као ни оног у столици, упркос бројним протестима српског играча.

Међутим, оно што је линијски урадио послије тога заслужује најмање казну јер је директно навијао за Аргентинца.

"Не знам да ли сте примјетили оно што ми се десило у четвртом сету. Аут је био на брејк лопти... Океј, може да се деси грешка, па и на брејк лопти. Сигуран сам да је био аут, гледали су послије и на снимку, лопта је била неких пет центиметара иза основне линије. Али тај судија који је звао аут, на два гема послије тога, на Шварцманов добијен поен тапше два пута. Крстио сам се. Пришао сам судији у столици и питао шта се ово дешава – директно ме провоцира. Главни судија га је послије гледао, он је још нешто гестикулисао, па га је овај пребацио на другу страну. Први путу у животу ми се дешава нешто тако", рекао је Лајовић.

Он није могао да вјерује да се то дешава на турниру као што је Ози опен.

"Касније сам му и ја проговарао јер сам био нервозан, али да судија тапше када противник добије поен, он који је постављен да суди, стварно је невјероватно", додао је Лајовић.

Извор: Б92