latinica  ћирилица
15/01/2018 |  16:06 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

Аћић: Припадници "Србске части" били гости "Ветерана"

Генерални секретар Народне скупштине Републике Српске Марко Аћић рекао је Срни да припадници Удружења "Србска част" никада Секретаријату парламента Српске нису послали никакав допис са захтјевом за кориштење просторија парламента, већ су били гости организације "Ветерани Републике Српске".
Марко Аћић - Фото: РТРС
Марко АћићФото: РТРС

Аћић је навео да је Секретаријат Народне скупштине одобрио захтјев Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" у складу са праксом да просторије парламента могу да користе и све невладине организације акредитоване за праћење њеног рада.

Он је додао да у ту категорију спадају и "Ветерани", те да је одобрен њихов захтјев за кориштење мале сале 10. децембра прошле године, од 11.00 до 14.00 часова, и то за одржавање Изборне скупштине потомака ветерана.

У тадашњем допису ове организације је, истичу из Скупштине, наведено да се на "Изборној скупштини очекује 65 делегата из цијеле Српске, као и гости из руководства Удружења".

Секретаријат Народне скупштине је у прилогу изјаве Марка Аћића доставио факсимил захтјева организације "Ветерани Републике Српске" за кориштење просторија Народне скупштине за одржавање Изборне скупштине потомака ветерана.

Српска демократска странка данас је позвала предсједника Народне скупштине Српске Недељка Чубриловића да одговори на питање - ко је "лицима са полицијским досијеима" дозволио улазак у парламент Српске и коришћење његових просторија?

Извор: СРНА