latinica  ћирилица
11/01/2018 |  13:37 | Аутор: РТРС

Синђелић: Одбио сам да убијем Ђукановића

У наставку суђења оптуженима за покушај тероризма у Црној Гори, свједок сарадник Саша Синђелић рекао је да је одбио задатак једног од оптужених у овом предмету Едуарда Шишмакова да убије тадашњег премијера Црне Горе Мила Ђукановића.
Подгорица - Фото: РТС
ПодгорицаФото: РТС

- Истог тренутка када ме то питао знао сам да немам могућности да то урадим, јер је безбједносна ситуација била лоша, не бавим се криминалом - рекао је Синђелић.

Он тврди да га нико није припремао за саслушање и да није слушао разговоре из мјера тајног надзора.

Адвокат одбране питао је Синђелића да ли је и раније био организатор сличних догађаја, помињући демонстрације 2015. године, на шта је свједок сарадник одговорио одрично.

- Нисам руководио никаквим догађајима и нисам био организатор. Догађаје од 2015. године сам пратио, али Руси су били ти који су у односу на те догађаје помињали ово за 2016. годину - рекао је Синђелић.

Он је навео да је радио само оно што му је речено и то у оквирима својих знања и могућности. Поновио је оптужбе да су Руси дошли на позив Демократског фронта и да су "они молили за помоћ, а онда их намјестили". Тврди да му је лично Шишмаков рекао да су чланови ДФ узимали новац.

Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћена су и двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Немања Ристић, Предраг Богићевић и Драган Максић. На оптужници су Милош Јовановић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић и Србољуб Ђорђевић.

Оптужницом су обухваћена и три црногорска држављанина - лидери ДФ Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ, док се поступак против преводиоца овог опозиционог савеза Ананија Никића води посебно.

Извор: СРНА