latinica  ћирилица
18/12/2017 |  16:04 ⇒ 19:22 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: О проблемима неадекватног смјештаја Факултета физичког васпитања (ВИДЕО)

Иако озбиљно развијена и призната високошколска установа, Факултет физичког васпитања и спорта Универзитета у Источном Сарајеву и даље се суочава са проблемом неадекватног смјештаја у насељу Стамбулчић, десет километара удаљеном од центра Пала.
И.Сарајево, Факултет физичког васпитања - Фото: РТРС
И.Сарајево, Факултет физичког васпитањаФото: РТРС

Ово питање било је једна од тема данашњег састанка руководства Града Источно Сарајево са деканом факултета.

Годинама већ траје прича о трајном смјештају Факултета физичког васпитања и спорта, који је смјештен у старој аустроугарској згради у Стамбулчићу.

Постоје двије опције да би се овај факултет преселио у Пале, што би у знатној мјери олакшало одвијање наставе и његов даљи развој.

Једна је простор некадашњег студентског центра на Корану, данас слободног објекта.

- Информисани смо да ту постоје проблеми зато што је тај објекат дуго времена био предмет стечајног поступка, односно судског процеса између Олимпијског центра и предузећа УПИ које данас не постоји.Ми се надамо да ће се тај правно-формални проблем разријешити и да ће Влада додијелити тај објекат факултету, каже Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева.

Друга опција је спортско-пословни центар Пеки, гдје је општина Пале додијелила Универзитету 2.300 квадратних метара простора.

- Спортска дворана није адекватно за нас направљена и требало би се доста новца уложити, додаје Борислав Цицовић, декан Факултета физичког васпитања и спорта УИС-а.

Обје опције су отворене, истакнуто је након данашњег састанка на којем је разговарано и о учешћу факултета у организацији ЕЈОФ-а 2019. године.