latinica  ћирилица
17/12/2017 |  21:19 | Аутор: РТРС

Бијељина- Најугроженијим уручена хуманитарна помоћ

Актив жена Уједињене Српске Бијељина, у сарадњи са омладином бијељинског Градског одбора ове странке, организовао је данас хуманитарну акцију помоћи економски угроженом становништву.

Они су посјетили социјално угрожене категорије друштва и даровали их гардеробом, хигијенским пакетима, храном и никољданским пакетићима за најмлађе.

"Наша намјера је била да обрадујемо оне којима је помоћ потребна како би и они дочекали предстојеће празнике онако како доликује, и да свима пошаљемо поруку да уједињени постижемо много више од материјалног, које је пролазног карактера", рекао је предсједник Актива младих ГО Уједињене Српске Драган Шубарић.

Предсједник Актива жена ове странке у Бијељини Весна Марјановић каже да је хуманост врлина која у посљедње вријеме, изгледа, није на цијени.

"Људи живе у својим микросвијетовима и многи не желе да виде друге и њихове потребе", рекла је Марјановићева.

Она каже да је Уједињена Српска, као млада политичка партија, окупила младе људе свјесне лоше економске ситуације, али и младе великог срца који несебично учествују у хуманитарним акцијама саосјећајући са економски угроженим категоријама становништва.

"Хришћански је помагати и прилика за то увијек постоји. Ово је период празничне еуфорије кад не смијемо дозволити да нас заслијепи бљештавост разнобојних свјетиљки. Напротив, ових дана треба отворити очи како би видјели усамљене, болесне, старе и социјално угрожене", рекла је Марјановићева.

Извор: СРНА