latinica  ћирилица
14/12/2017 |  11:20 ⇒ 15/12/2017 | 09:16 | Аутор: РТРС

Пале: Почео други "ФИС трофеј Равна планина"

На стазама Ски-центра "Равна планина" на Палама данас је почео други "ФИС трофеј Равна планина" на којем ће се до 17. децембра у ФИС тркама мушког и женског слалома такмичити 97 такмичара из 26 земаља.
Пале - почео други "ФИС трофеј Равна планина" - Фото: СРНА
Пале - почео други "ФИС трофеј Равна планина"Фото: СРНА

Такмичари ће имати могућност да испуне и олимпијску А норму.

Учесник такмичења и репрезентативац БиХ Марко Шљивић рекао је да је ово значајно такмичење јер је то прилика да такмичари из Републике Српске освоје норму за Зимске олимпијске игре идуће године у Кореји.

"Дошло је много такмичара јер је олимпијска година. Стаза је одлична, услови добри, иако нисмо имали среће са временом ових дана", истакао је Шљивић.

Он је напоменуо да на Бјелашници и Јахорини тренутно није могуће ни скијати, а камоли организовати овакву трку.

Организатор такмичења је компанија "Мајнекс" са Пала и Смучарски клуб Пале.

Смучарски клуб "Пале" и скијалиште "Равна планина" су, иако недостаје снијега, припремили одличну стазу да би такмичење задовољило квалитет Међународне скијашке федерације.

Златни спонзор такмичења је компанија "Мајнекс", а покровитељи овогодишњег "ФИС трофеја Равна планина" су Влада Републике Српске, Министарство трговине и туризма и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, те Министарство цивилних послова БиХ и општина Пале.

Извор: СРНА