latinica  ћирилица
14/12/2017 |  11:10 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

У току завршни радови на изградњи моста у Крепшићу (ВИДЕО)

На регионалном путу Бањалука – Бијељина у брчанском насељу Крепшић у току су завршни радови на изградњи моста, који је порушен током поплава 2014. године.
Мост у Крепшићу - Фото: РТРС
Мост у КрепшићуФото: РТРС

Пројекат чија је вриједност 692.000 марака, помогла је и Влада Српске са 65.000 марака.

Радови на изградњи моста у Крепшићу у Брчком, који је однијела наубујала ријека Тиња 2014. године почели су крајем септембра. Како је најављено, биће испоштован план градње од 90 дана.

Мирослав Мишкић, директор Јавног предузећа Путеви Брчко, наглашава да ће рок за изградњу бити испоштован ако их вријеме послужи. Тренутно се ради на асфлатирању и уклапању постојећег пута са путем на мосту, а ти радови биће завршени већ сутра како би, истиче Мишкић, саобраћај пустили на бајпас.

Ријеч је о пројекту који је од изузетног значаја за Републику Српску и за дистрикт Брчко. Због процедуралних препрека, умјесто Републике Срспке, изградњу моста је преузео Дистиркт, посредством Јавног предузећа Путеви Брчко.

"Ми смо у договору са Свјетском банком, заједно са Републиком Српском, која је заправо по одрђеним споразумима са тадашњом Супервизијом била надлежна за одржавање те дионице пута, кандидовали средства код Свјетске банке за хитни опоравак од поплава.", рекао је Синиша Милић, градоначелник Дистрикта.

Мост у Крепшићу треба бити завршен до краја ове године. Због асфалтирања приступиних путева мосту, саобраћај кроз Крепшић тренутно је преусмјерен на заобилазни пут.