latinica  ћирилица
14/12/2017 |  09:40 ⇒ 12:01 | Аутор: РТРС

Влада о Приједлогу закона о бањама

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о бањама.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

На предложеном дневном реду је Приједлог уредбе о условима и критеријумима за додјелу намјенских средстава за развој туризма, као и Приједлога уредбе о садржају и основним елементима процјене и управљања ризицима од поплава.

Биће разматрана и информација о раду радних група за европске интеграције у домену техничке финализације одговора на питања из Упитника Европске комисије, као и информацију о реализацији мјера и активности из "Акционог плана реализације Стратегије југоисточне Европе 2020 у Републици Српској 2015-2016".

Министри ће разматрати и информацију о потреби проширења Пројекта "Унапређење енергетске ефикасности у БиХ", најављено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

На дневном реду је и разматрање информације о реализацији посебног програма субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове у 2017. години, као и Консолидованог извјештаја о извршењу буџета Републике Српске за период 1. јануар-30. септембар 2017. године.

Биће разматран и меморандум о разумијевању између предузећа Аутопутеви Републике Српске и Кинеске Ђингси корпорације за међународну економску и техничку сарадњу о сарадњи на изради пројектне документације и изградњи аутопута Вукосавље-Брчко, као и Приједлог одлуке о изградњи и опремању нове болнице у Добоју.

Извор: СРНА