latinica  ћирилица
14/12/2017 |  08:33 ⇒ 15/12/2017 | 09:16 | Аутор: РТРС

Избор најбољих спортиста Српске (РТРС од 20.10)

Вечерас ћемо сазнати имена десет најбољих спортиста Републике Српске у традиционалној манифестацији коју по 63. пут организује дневни лист Глас Српске.
Избор најбољег спортисте Српске - Фото: Screenshot/YouTube
Избор најбољег спортисте СрпскеФото: Screenshot/YouTube

Награде ће бити додијељене и перспективним спортистима, спортским радницима, а по први пут биће додијељено и признање најбољем спортисти из Републике Српске.

Радио-телевизија Републике Српске додијелиће признање најбоље организованој спортској манифестацији, а најбољи спортски новинар добиће награду "Златно перо-Лимун Папић".

На данашњој сједници стручног жирија, којем предсједава прослављени српски кошаркаш Ненад Крстић, одлучиће ко ће на трону наслиједити прошлогодишњег лауреата Михајла Чепркала и понијети титулу најбољег спортисте Републике Српске за 2017. годину.

"Најважнији дио посла тек нас очекује, јер морамо изабрати најбоље међу најбољима. До сада смо имали лакши посао, јер смо одабрали десет најбољих, али тек данас ћемо бити "на мукама". Ипак, вјерујем у исправност нашег избора и да нећемо погријешити пошто нас на то обавезују сва имена која су до сада била лауреати-изјавио је Крстић.

Осим њега, чланови жирија ове године су прослављени спортисти, а данас спортски радници Горан Малић и Радиславка Рачић, помоћник министра породице, омладине и спорта Српске Оливер Гачић, те уредници спортских редакција РТРС-а, Независних новина и Гласа Српске Драган Новаковић, Горан Караћ и Душан Репија.

На челу Организационог одбора налази се предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић. Они су до сада имали двије сједнице, на првој су верификовали приједлоге струковних савеза који су ове године послали 19 кандидата, да би на другој скратили листу на десет најбољих. Како би имена награђених остала у тајности све до саме манифестације, ни ове године није објавили скраћену листу кандидата.

Партнер "Гласа Српске" у организацији Избора су Министарство породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, а како би све било на високом нивоу у организацији су помогле бројне институције, предузећа и привредни субјекти.

Медијски покровитељ Избора најбољих спортиста Српске је Јавни радио-телевизијски сервис РТРС.

Манифестацију, која у Банском двору почиње у 20 часова и 10 минута преносиће Радио и Телевизија Републике Српске.

Извор: РТРС/Глас Српске