latinica  ћирилица
13/12/2017 |  22:54 ⇒ 22:58 | Аутор: РТРС

Свечано отворен други "Фис трофеј Равна планина"

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и начелник општине Пале Бошко Југовић отворили су вечерас на Палама други "ФИС трофеј Равна планина" на којем се очекује учешће 97 такмичара из 26 земаља.
Пале: ФИС трофеја Равна Планина - прес - Фото: СРНА
Пале: ФИС трофеја Равна Планина - пресФото: СРНА

Директор Смучарског клуба "Пале" Игор Шљука рекао је да ће се учесници, који су стигли са свих континета, такмичити у мушкој и женској конкуренцији.

Он је додао да први такмичар наступа сутра у 9.30 часова.

"Ово је прилика за такмичаре из Републике Српске за освајање норме за Зимске олимпијске игре 2018. године у Кореји", рекао је Шљука на конференцији за новинаре у ски-центру.

Вуковић је истакао да је ово важан догађај за Смучарски клуб који је успио да организује фис трку.

Он је рекао да се за десетак дана очекује пуштање у рад кабинске гондоле, што ће бити историјски тренутак како за општину Пале, тако и за град Источно Сарајево и Републику Српску.

Вуковић сматра да у наредном периоду треба што више рекламирати Ски-центар
"Равна планина" као туристичку дестинацију и пројекат гондоле јер су сви људи, на челу са власником Вељком Голијанином, уложили велики труд, новац и ентузијазам.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ниједног тренутка није сумњао у пројекат који је покренуо Голијанин и да је ријеч о респектабилном пројекту који неће бити конкуренција Јахорини, нити обрнуто.

"Ово је пројекат на који Пале могу бити поносне и који ће наредних дана бити дефинитивно завршен", додао је Југовић.

Предсједник Скупштине општине Пале Предраг Вучићевић поздравио је реализацију пројекта кабинске гондоле и организацију фис трке на Равној планини.

Голијанин је захвалио свима који су подржали овај пројекат, те истакао да су прве кабине већ кренуле са тестирањем ка излазној међустаници Равна планина.

Организатори такмичења су компанија "Мајнекс" са Пала и Смучарски клуб "Пале".

Златни спонзор такмичења је компанија "Мајнекс", а покровитељи овогодишњег "ФИС трофеја Равна планина" су Влада Републике Српске, Министарство трговине и туризма Српске, Министарство породице, омладине и спорта Српске, Министарство цивилних послова БиХ и општина Пале.

Извор: Срна