latinica  ћирилица
13/12/2017 |  18:19 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Рогатица- једна од најбезбједнијих општина за повратнике (ВИДЕО)

Најбољи примјер рада Полиције Српске је расвјетљавање наводних напада на повратнике у Рогатици, гдје су пропали покушаји изазивања сукоба Срба и Бошњака.
Рогатица - Фото: РТРС
РогатицаФото: РТРС

Рогатица је данима била на удару федералних политичара и медија. Напади на повратнике, лоше стање безбједности у свим изјавама, новинским насловима и вијестима.

У МУП-у Српске открили су да је Ермин Павица запалио аутомобил Џевада Машића. Раније је запалио и свој аутомобил, чак и себи слао пријетеће поруке. Након тога, утихнули су гласови осуде у  јавности ФБиХ. У Рогатици очекују извињење.

Милорад Јагодић, начелник општине Рогатица, је истакао да је сада прилика за све оне који су истрчали са, како је рекао, врло ружним изјавама у јавности, тешким и оптужујућим, да се поново огласе и да пошаљу једну другу врсту поруке.

Такву поруку већ је послао Џевад Машић, коме је Павица запалио аутомобил. Машић, каже да није задовољан извјештавањем федералних медија. и истиче да за 15 година, колико живи у Рогатици, никад му нико није рекао ни ријечи, нити је он коме.

"Полиција је урадила посао, јесте, свака им част”, рекао је Машић.

Како сазнајемо, исламско старјешинство у Рогатици наредило је да се Ермину Павици одузме и ускрати сва имовинска помоћ као повратнику. Приче о узнемиравању бошњачких повратника у Рогатици дефинитивно су пале у воду. Форум за безбједност закључио је да је ова општина и даље једна од најбезбједнијих за повратнике.