latinica  ћирилица
13/12/2017 |  11:51 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

Добој- Ухапшено 13 дилера, за 12 одређен притвор

На подручју у надлежности Полицијске управе Добој у протеклих 11 мјесеци ухапшено је 13 лица, а против 12 је одређена мјера притвора, након двије акције сузбијања трговине и конзумирања дрога.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

У овим акцијама је пронађено и одузето 29,8 килограма марихуане, 523 грама кокаина, 121 грам спида, рекао је начелник Одјељења за организовани криминалитет и дроге Горан Славуљица.

Одузете су и 102 стабљике канабиса, 324 сјеменке канабиса, 25 таблета екстазија, те четири таблете ЛСД.

Славуљица је истакао да поводом обиљежавања Међународног мјесеца борбе против болести зависности, службеници ПУ Добој учествују у кампањи "Снажна породица - сигурна будућност", коју организује МУП Републике Српске.

Службеници полицијских станица из састава Полицијске управе Добој, током децембра вршиће подјелу промотивног материјала на подручју свих општина које су у њеној оперативној надлежности, са циљем ширења свијести о штетности и посљедицама конзумирања наркотика.

Летак садржи основне информације о штетном дјеловању најчешће употребљаваних дрога и посљедицама које настају по људски организам, начинима правовременог препознавања симптома код лица која конзумирају наркотике, као и практичне савјете родитељима о могућностима превазилажења проблема младих који користе дрогу.

Извор: СРНА