latinica  ћирилица
12/12/2017 |  21:54 | Аутор: РТРС

Џумхур и Церић најбољи спортисти БиХ у 2017. години

Тенисер Дамир Џумхур и џудисткиња Лариса Церић вечерас су у сарајевском хотелу "Холидеј ин" проглашени су за најбоље спортисте Босне и Херцеговине за 2017. годину.
Избор најбољег спортисте 2017 - Фото: nezavisne novine
Избор најбољег спортисте 2017Фото: nezavisne novine

На гала вечери су традиционално додијељене награде у укупно 12 категорија.

Епитет најбоље екипе понио је Кошаркашки клуб Игокеа. "Игоси" су суверено одбранили дуплу круну у БиХ, док су у регионалној АБА лиги заузели сјајно пето мјесто. Награда за најбољег тренера је отишла у руке Бранислава Црногорца, селектора џудо репрезентације БиХ. Награда за развој спорта припала је Универзитетском спортском друштву Босна а награде за најперспективније спортисте отишле су у руке репрезентативке БиХ у теквондоу Катарине Краишник и каратисте Муниба Дедовића.

Стручни жири је награду за фер-плеј додијелио фудбалском тренеру Славену Муси.

Награде за животно дјело додијељене су Разији Мујановић, најбољој бх. кошаркашици свих времена, која је од ове године чланица "Куће славних", затим Михаилу Вуковићу који је дао немјерљив допринос развоју и угледу женске кошарке у европским оквирима, те Миланку Мучибабићу, вишеструком шампиону у џудоу.

Титулу најтрофејније бх. екипе већ годинама носи репрезентација БиХ у сједећој одбојци. Награда за најбољег спортисту у спорту за инвалиде припала је Игору Игњатовићу, капитену Кошаркашког клуба инвалида Врбас, који је са својим тимом четврти пут освојио НЛБ лигу.

Срца читалаца "Независних новина" и посјетилаца портала "независне.com" ове године освојио је бх. кајакаш Дарко Савић.

Избор спортисте за 2017. годину одржан је под покровитељством Предсједништва БиХ.

Извор: Независне новине