latinica  ћирилица
09/12/2017 |  21:54 | Аутор: РТРС

Б.Лука: 17. децембра хуманитарна трка за особе са инвалидитетом

Атлетски клуб Бањалука и Атлетски клуб инвалида "Врбас", у склопу Бањалучке тркачке лиге, 17. децембра организују хуманитарну трку са циљем прикупљања Никољданских пакетића за свих седам удружења особа са инвалидитетом на територији Града Бањалука, као и за социјално угрожене породице.
Атлетика (илустрација) -
Атлетика (илустрација)

Из "Врбаса" је саопштено да последња трка за ову годину носи назив "МФ банка Бањалучка зимска трка".

"Лига поред хуманог дијела уз сваку трку има и друштвено користан аспект и циљ нам је да сваком трком укажемо на неки од проблема у друштву, а исто тако допринесемо обиљежавању неких значајних датума. За ову трку у сарадњи са Агенцијом за сарадњу, едукацију и развој /АЦЕД/ желимо да укажемо на 10. децембар - Међународни дан људских права", наведено је у саопштењу.

Ову трку реализују захваљујући МФ банци, "Бањалучкој пивари", штампарији "Еуропрес", "Протеини.си БиХ", а надају се и другим спонзорима и пријатељима како би сакупили више од 500 пакетића.

"Поред тога 40 до 50 пакетића планирамо обезбиједити од акције сакупљања ПЕТ амбалаже коју смо покренули у августу ове године, а исто тако велики број пакетића планирамо обезбиједити захваљујући тркачима који нас подржавају из трке у трку и без чије подршке ова лига не би опстала", наведено је у саопштењу.

Трка почиње у 10.00 часова.