latinica  ћирилица
09/12/2017 |  16:09 ⇒ 10/12/2017 | 09:36 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Приједлог Форума жена ПДП-а јефтин трик

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да је приједлог Форума жена ПДП-а, да се у поступку остваривања права на матерински додатак уврсте и мајке које су родиле дјецу у овој и прошлој години, "јефтин трик и најобичнији покушај манипулације грађана".
Жељка Цвијановић - прес конференција - Фото: Screenshot
Жељка Цвијановић - прес конференцијаФото: Screenshot

"У ПДП-у знају да се закони не доносе да би регулисали ствари у претходном времену, већ у будућем и да је то што они предлажу нереално", изјавила је Цвијановићева Срни.

Она је рекла да јој је "жао што чланице ПДП-а нису утицале на своје мушке страначке колеге који сједе у сарајевским фотељама и тражиле од њих да не блокирају 748 милиона КМ намијењених Републици Српској".

"Да СДС, ПДП и НДП нису користиле власт у Сарајеву да би се обрачунавали са институцијама Републике Српске и њеним грађанима, незапослене породиље би мјесечну накнаду од најмање 405 КМ добиле бар годину дана раније, пензионери и више укупно повећање од 17,2 одсто колико ће износити са додатним повећањем у 2018 години, а борачке категорије и више укупно повећање од 16 одсто колико ће износити са додатним повећањем у наредној години.

С тога, драге наше даме из ПДП-а, док сте ви саучествовале са својим мушким колегама у политичким и финансијским блокадама грађана Републике Српске, чланице Актива жена СНСД-а су са својим мушким партијским колегама, са предсједником Републике Српске, са својом Владом, посланицима и са својим социјалним и коалиционим партнерима први пут од настанка Реублике Српске креирали мјеру по којој ће незапослене породиље добијати мјесечну накнаду", истакла је премијер Српске.

Цвијановићева је најавила да ту неће стати, те да ће донијети и друге мјере на добробит грађана Републике Српске.

"Ми, за разлику од вас, власт не користимо да би се светили својим грађанима, већ да бисмо с њима градили Републику Српску", поручила је Цвијановићева.

Извор: Срна