latinica  ћирилица
09/12/2017 |  10:44 ⇒ 11:01 | Аутор: РТРС

Успостављање регистра запослених

Приједлогом закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске успоставља се регистар чиме се стварају услови за прецизније и ефективније праћење броја запослених.
Радници у здравству - Фото: РТРС
Радници у здравствуФото: РТРС

Циљ је ефикаснија државна управа и контрола кориштења буџетских средстава за лична примања запослених, истиче се у овом документу.

Овим законом, који је новина у правном систему Републике Српске, успоставља се регистар запослених и таксативно наводе корисници тих средстава.

Приједлогом закона се прописује начин вођења регистра, те заштита и доступност података.

Ово би требало да допринесе унапређивању укупног амбијента у Републици Српској, наводи се у образложењу овог приједлога закона.

Програмом економских реформи Републике Српске за период 2017–2019. година предвиђено је да се у наредом периоду уз помоћ Свјетске банке успостави регистар запослених у јавном сектору, који ће бити основ за операционализацију стратешких планова у јавном сектору.

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске, на којој би требало да буде разматран и Приједлог закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске, заказана је за уторак, 12. децембра.

Извор: СРНА