latinica  ћирилица
09/12/2017 |  08:32 ⇒ 08:52 | Аутор: РТРС

Облачно и хладно са снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и хладно са снијегом, уз највишу дневну температуру до два степена Целзијусова.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Јуторс је на западу и сјеверу хладније уз снијег, а у осталим предјелима киша. Током пријеподнева падавине ће јачати и уз пад температуре киша ће постепено прећи у снијег у већини предјела.

Јутарња температура ваздуха биће максимална од два на западу до 12 на југу и истоку. Током дана температура брзо опада и минимална ће се јавити увече од минус три до два у вишим предјелима од минус пет, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Очекује се формирање и брзи пораст снијежног покривача од 10 до 30 центиметара, у планинама и више. Мање снијега ће пасти само на сјевероистоку у Семберији.

У Херцеговини ће падати јача и интензивнија киша, која ће поподне уз пад температуре у вишим предјелима и у овим крајевима прећи у снијег. Престанак падавина очекује се током ноћи, најприје у Крајини, а потом и у већини крајева осим крајњег истока.

Вјетар ће бити у Херцеговини и на истоку прије подне, умјерен до јак јужни, а послије подне у слабљењу и скретању на сјеверни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Вјетар умјерен, сјеверних смјерова, а у Херцеговини и на истоку јак југо, који током дана слаби и скреће на сјеверни смјер.

Температура у 7.00 часова: Мраковица минус три степена Целзијусова, Рудо и Бјелашница минус два, Мркоњић Град, Вишеград минус један, Рибник, Шипово, Крупа на Уни и Бугојно нула, Нови Град, Приједор, Србац, Бањалука један, Добој два, Калиновик, Бијељина и Ливно три, Гацко, Фоча четири, Невесиње пет, Зворник, Соколац шест, Билећа и Сарајево осам, Требиње девет, Мостар 10 степени Целзијусових.

Висина снијега: Крупа на Уни 28 центиметара, Гацко 15, Нови Град 12, Рибник 10, Приједор девет, Калиновик, Рудо и Соколац осам, Невесиње шест, Бањалука четири, Шипово три, Вишеград, Мркоњић Град, Србац и Фоча два центиметра.

Извор: СРНА