latinica  ћирилица
25/11/2017 |  21:21 | Аутор: РТРС

ПДП: Најважније зауставити одлазак и повећати наталитет

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић рекао је вечерас у Модричи, да је заустављање одласка грађана и повећање наталитета најважнији дио "Програма обнове Републике Српске", усвојеног недавно на Сабору ове партије.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

Бореновић је на јавној трибини "Програм обнове Републике Српске" говорио о неколико кључних мјера за заустављање одласка људи, а најважнија је оспособљавање реалног сектора и запошљавање грађана као услов за формирање породице и достојанствен живот.

"ПДП планира неколико храбрих мјера у области фискалне консолидације која подразумијева смањење пореских оптерећења и доприноса, репрограмирање и реструктурисање јавног дуга, који и оптерећује буџет Републике Српске", рекао је Бореновић.

Он је нагласио да је неопходно издвојити пет одсто изворних прихода буџета за подстицај наталитета.

Сматра да се овим мјерама може значајно утицати на подстицај наталитета у Републици Српској.

"Једна од мјера је издвајање по 2.000 КМ за свако новорођено дијете, матерински додатак за треће и четврто рођено дијете, као и помоћ у стамбеном збрињавању младих брачних парова", рекао је Бореновић.

Предсједник Програмског савјета ПДП-а за економију Јелена Тривић истакла је да Програм дефинише економску, демографску, моралну обнову, обнову владавине права и политичке стабилности.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић рекао је да је за развој Републике Српске важна политичка стабилизација БиХ, која је предуслов доласка иностраних инвеститора.

Извор: СРНА