latinica  ћирилица
25/11/2017 |  15:40 ⇒ 15:52 | Аутор: РТРС

Штимац се опростио од дреса репрезентације

Владимир Штимац, доскорашњи репрезентативац Србије, опростио се од националног дреса, уз ријечи да је мало тешко утакмицу посматрати са стране.
Владимир Штимац (фото: архива) - Фото: Novosti.rs
Владимир Штимац (фото: архива)Фото: Novosti.rs

Центар Анадолу Ефеса присуствовао је утакмици између Србије и Аустрије, гдје је пред почетак првог квалификационог меча добио урамљени дрес.

"Тешко је мало, али то је живот. Ја сам у овом дресу доживио најљпше тренутке у каријери, много ми је драго да сам био свега тога и надам се да ће ови момци бити још бољи и да ће репрезентација да освоји још више медаља", рекао је Штимац.

Када је ријеч о квалификацијама, Штимац каже да сви очекују пласман на Мундобаскет.

"Сви очекујемо пласман на СП. Ову су све момци предвођени искусним играчима, тако да надам се побједама, то су све момци који играју у добрим лигама, добри играчи", казао је он.

Штимац није хтио много да коментарише цијелу ситуацију око ФИБА и ових прозора, истакавши да је "како је тако је и да се нада пласману на СП и некој медаљи".

Када је ријеч о клупској каријери, Штимцу ове сезоне индивидуално иде добро у Ефесу, али тим не игра баш сјајно, а он се нада да ће све бити боље како сезона буде одмицала.

"Уклопио сам се веома добро, али јако лоше смо одиграли неколико утакмица које смо морали да добијемо. Тим је добар, али нисмо имали задовољавајуће резултате и надам се да ћемо у наставку сезоне играти много боље", закључио је Штимац.

Извор: Б92