latinica  ћирилица
25/11/2017 |  14:24 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

У недјељу захлађење уз кишу и снијег (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити хладно и облачно вријеме са кишом, уз дневну температуру до седам степени Целзијусових.

Ујутру ће бити облачно и вјетровито са кишом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током пријеподнева киша ће бити све јача на западу, уз даљи пад температуре, а на планинама ће почети и снијег.

До вечери у већини брдско-планинских предјела ће падати снијег уз формирање снијежног покривача, понегдје снијег и у нижим крајевима на сјеверозападу. У ноћи у већини предјела ће падати суснежица и снијег, само на крајњем југу остаје киша.

Јутарња температура ће бити и максимална дневна од четири на западу до 12 на истоку, а на југу до 15 степени Целзијусових.

Температура ће поподне и увече бити знатно нижа, од нула до седам степени Целзијусових, а у вишим предјелима око минус три.

Вјетар ће бити пријеподне умјерен до јак јужног смјера, а послијеподне сјеверозападни.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница нула степени Целзијусових, Гацко и Рудо три, Фоча четири, Вишеград пет, Калиновик, Невесиње и Соколац шест, Бугојно седам, Хан Пијесак, Билећа и Сарајево осам, Мраковица, Требиње, Шипово и Мостар 11, Зворник 12, Мркоњић Град, Сребреница и Добој 14, Нови Град, Приједор и Бијељина 15, Рибник, Крупа на Уни и Тузла 16, а Бањалука 17 степени Целзијусових.

Извор: СРНА