latinica  ћирилица
25/11/2017 |  11:48 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Бореновић: Младима едукацијом омогућити да покажу свој потенцијал

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић рекао је данас у Бањалуци да је младима у Републици Српској потребно едукацијом омогућити да пронађу мјесто у друштву и изразе свој потенцијал.
ПДП - Политичка академија - Фото: СРНА
ПДП - Политичка академијаФото: СРНА

Након отварања Политичке академије ПДП–а за око 50 полазника, Бореновић је истакао значај политичке едукације младих, како би се они оспособили и преузели одговорност за будућност Републике Српске.

"Овим едукацијама показујемо да смо спремни да у политику уведемо и нове људе, који треба да схвате да је политика мјесто на којем се могу рјешавати многе ствари у друштву", рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да ПДП, организовањем Треће политичке академије, показује да је озбиљан у намјери да креира снажнију, стабилнију и бољу будућност са људима који треба да остану на овим просторима и узму одговорност у своје руке.

Директор Политичке академије ПДП–а Милко Грмуша рекао је да су полазници Академије млади људи, који иза себе већ имају одређене резултате и који ће узети учешће и у документу Програм обнове Републике Српске.

"Не желимо да тај документ остане само `мртво слово` на папиру, него нам је циљ да га надоградимо идејама и мишљењима младих људи, јер је документ, у ствари, њима и намијењен", рекао је Грмуша.

Он је напоменуо да полазници Академије нису само чланови ПДП-а, него и људи који никада нису били чланови партије, али су показали интересовање за едукацију.

Полазник Политичке академије Огњен Окиљ из Брчког изразио је задовољство што је један од учесника едукације, од које очекује да ће стећи нова знања која ће га припремити за будућа политичка ангожавања.

Полазницима Политичке академије добродошлицу је пожелио и почасни предсједник ПДП–а Младен Иванић.

Извор: СРНА