latinica  ћирилица
25/11/2017 |  08:27 | Аутор: РТРС

Свечано завршени 34. Сусрети позоришта у Брчком

Концертом Едина Карамазова и додјелом освојених награда у Брчком су свечано завршени 34. Сусрети позоришта.
Брчко - позориште - Фото: РТРС
Брчко - позориштеФото: РТРС

Глумица Аница Добра, која је освојила гран-при награду за улогу Мајка Соје у представи "Хипноза једне љубави" аутора и редитеља Душана Ковачевића у продукцији Звездара театра из Београда, истакла је да јој је ово једна од најзначајнијих награда.

"Ми смо ову представу играли више пута и сваки пут је другачије, а то не зависи само од нас него и од публике. Брчанска публика нам је дала сјајну енергију и по томе ћу ову награду увијек памтити", рекла је Аница Добра.

Када је ријеч о наградама позориштима из БиХ награду за најбољу представу у цјелини "Златну статуу Вијећнице и града Брчко" добила је представа "Моја фабрика" Селведина Авдића у продукцији Босанског народног позоришта Зеница.

Директор зеничког позоришта Хазим Бегагић нагласио је да је награда значајнија, јер је конкуренција била врхунска.

"Награда није увијек мјерило, али је потврда да је неко препознао квалитет. Ми смо и прошле године на овом фестивалу освојили неколико награда и због тога нам је он веома значајан и посебно драг", рекао је Бегагић.

Представа "Мирна Босна" у продукцији Камерног театра 55 Сарајево освојила је и награду жирија публике као најбоља представа у цјелини, а тексотписац Борис Лалић награду за најбољи драмски текст.

"Овакве награде су изузетан подстрек младим писцима, јер је то награда најбоље врсте коју може добити млади писац", рекао је Лалић.

Сусрете позоришта затворио је шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Владе дистрикта Перо Гудељевић који је рекао да већ након затварања ових, почињу припреме за 35. Сусрете позоришта.

Извор: СРНА