latinica  ћирилица
24/11/2017 |  16:03 | Аутор: РТРС

Притвор за Мирка Кукића због крађе и пријетње полицајцу

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво предложило је притвор за Мирка Кукића /52/ из Лакташа због сумње да је починио тешку крађу и напао службено лице у вршењу дужности, саопштено је из овог тужилаштва.
Окружно јавно тужилаштво Републике Српске - Фото: СРНА
Окружно јавно тужилаштво Републике СрпскеФото: СРНА

Осумњичени је у периоду од 5. до 8. марта у мјесту Довићи, у општини Лакташи, провалио у приватни стамбени објекат одакле је украо већу количину новца који је припадао лицу чији су иницијали Б.С, након чега је побјегао.

Он је прије два дана у мјесту Јакуповци, у општини Лакташи, починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности, јер је ватреним оружјем пријетио полицајцу.

Притвор је предложен због основане бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак тако што ће утицати на свједоке.

Мјере притвора предложене су и због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а која је посебно тешка, с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела.

Притвор је предложен и због тога што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда или изазивања узнемирености јавности.

О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Због тешке крађе, у истом предмету ухапшен је и у бањалучком Окружном јавном тужилаштву испитан и Горан Бабић /46/ из Бањалуке који је у наставку кривичног поступка пуштен да се брани са слободе.

Извор: СРНА