latinica  ћирилица
24/11/2017 |  14:05 | Аутор: РТРС

Након ребаланса, буџет Брчко дистрикта 242 милиона КМ

Влада Брчко дистрикта данас је на ванредној сједници усвојила Приједлог амандмана на буџет Брчко дистрикта за 2017. због оствареног прихода од клириншког дуга у износу од 6,2 милиона КМ, те одређених уштеда унутар владиних одјељена и институција дистрикта.
Влада Брчко Дистрикта - Фото: РТРС
Влада Брчко ДистриктаФото: РТРС

Усвојен је и Нацрт закона о измјени закона о извршењу буџета.

Директор Дирекције за финансије Брчко дистрикта Мато Лучић саопштио је да након усвојеног приједлога ребаланса, буџет Брчко дистрикта за 2017. годину износи око 242 милиона КМ.

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да ће од средстава од руског клириншког дуга бити изграђена спортска дворана у Брчком.

"Већ смо раније у Влади усагласили да овај приход од клириншког дуга усмјеримо за изградњу мултифункционалне спортске дворане са затвореним и отвореним базенима, што је сигурно велики капитални пројекат који недостаје овом граду", истакао је Милић.

Он је додао да ће усвојеним ребалансом бити обезбијеђена и средства која недостају за подстицаје у пољопривреди.

Градоначелник Брчког до краја година најавио је још један ребаланс буџета.

"Највјероватније да ће до краја године бити још један ребаланс буџета, у коме ће се наћи технички амандмани Одјељена Владе Брчко дистрикта који се односе на започете пројекте, али ријеч је чисто о преносу средстава за одређене намјене, а не о увођењу нових прихода", објаснио је Милић.

Усвојени амандман на буџет заједно са Нацртом закона о измјени Закона о извршењу буџета требало би се да се нађе пред посланицима већ на наредној сједници Скупштине и да буде усвојен по хитном поступку.

Извор: СРНА