latinica  ћирилица
24/11/2017 |  10:02 ⇒ 10:06 | Аутор: РТРС

Венгер: Дуел са БАТЕ-ом нам такмичарски не значи, али идемо на побједу

Тренер Арсенала Арсен Венгер разочаран је поразом у Келну (1:0) и поручио је да ће се његов тим искупити против БАТЕ-а у посљедњем колу Х групе, и тако помоћи Црвеној звезди ка пролазу у нокаут фазу Лиге Европе.
Арсен Венгер - Фото: Getty Images
Арсен ВенгерФото: Getty Images

Арсенал је упркос поразу прошао у шеснаестину финала са првог мјеста, али се сада закомпликовала ситуација у групи, јер Звезда има шест бодова, колико и Келн, а БАТЕ један мање.

- Изгубили смо меч у којем је противник имао само један ударац ка нашем голу, не рачунајући пенал. Увијек нам мало недостаје да дамо гол. Келн се бранио изузетно и за њих је то била савршена ноћ - рекао је Венгер послије утакмице у Њемачкој.

Он је образложио да је Џек Вилшир створио много прилика саиграчима и себи, али да заједно са Данијем Велбеком и Оливијеом Жируом није имао среће у завршници.

- Чињеница је да смо испунили циљ освајањем првог мјеста коло прије краја и осјећамо се као да смо одрадили сав посао. Ипак, имамо дуел са БАТЕ-ом који нам такмичарски ништа не значи, али желимо побједу - додао је Француз.

У посљедњем колу 7. децембра Црвена звезда дочекује Келн, а Арсенал екипу БАТЕ-а и црвено-бијеле побједа на домаћем терену сигурно води даље, а реми ако "тобџије" остану непоражене.

Извор: Блиц, Танјуг