latinica  ћирилица
23/11/2017 |  15:08 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

"Хаг није процесуирао починиоце злочина над Србима у Мркоњић Граду"

Борачка организација Мркоњић Града саопштила је да је огорчена пресудом која је у Хагу изречена генералу Ратку Младићу, наводећи да је Хашки трибунал потврдио да није правни већ политички суд.
Мркоњић Град - Фото: РТРС
Мркоњић ГрадФото: РТРС

У саопштењу се наводи да је Хашки трибунал формиран искључиво да суди Србима и да је једини циљ његовог постојања стварање лажне слике о протеклом рату у БиХ по којој су Срби злочинци, а сви остали жртве.

"Да је другачије, Хашки суд би осудио барем једног злочинца за злочине почињене над српским народом Мркоњић Града у којем је пронађена највећа масовна гробница са 181 тијелом српских жртава, при чему су познати сви починиоци и налогодавци овог злочина", истиче се у саопштењу.

Из Борачке организације Мркоњић Град додају да би Хашки трибунал, да је суд правде, судио и Хрватској и њеним генералима због агресије на Републику Српску и више њених општина.

"Борачка организација и борци Мркоњић Града добро знају истину о протеклом одбрамбено-отаџбинском рату и улози команданта Војске Републике Српске у њему и никакве лажне пресуде не могу промијенити свима познате чињенице и истину", наглашава се у саопштењу.

Хашки трибунал осудио је јуче некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

Извор: СРНА