latinica  ћирилица
23/11/2017 |  14:42 | Аутор: РТРС

Говедарица информисао Вучића о састанку политичких партија у Српској

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица информисао је данас предсједника Србије Александра Вучића о састанку политичких партија у Српској на којем су опозиционе партије предложиле споразум о принципима политичког дјеловања и координације чији је циљ стабилизација политичких прилика у Републици Српској.
Говедарица и Вучић - Фото: РТРС
Говедарица и ВучићФото: РТРС

"Вучић је изразио забринутост због данашњих прилика у којима живимо и позвао нас да дигнуте главе гледамо у будућност, јер Срби треба да памте своју прошлост али не треба да живе од прошлости. Срби требају да гледају како да живе у будућности и да опстану на овим просторима", рекао је Говедарица након састанка у Београду.

У саопштењу из СДС-а наводи се да је Говедарица пренио Вучићу своје виђење политичке ситуације у БиХ и Републици Српској, те оцијенио да српска политика мора да буде политика одговорности према сопственом народу у којој се не смије олако насједати на разне видове провокација којима је Република Српска често изложена.

Говедарица је навео да Вучић подржава Дејтонски мировни споразум, односно "прихвата реалност која се зове БиХ, али да изнад свега уважава чињеницу која се зове Република Српска", додаје се у саопштењу.

"Срби прије свега морају да воде рачуна о Републици Српској. Нас интересује јака Република Српска, способна да се носи са свим економским и политичким изазовима који су пред њом", нагласио је Говедарица.

Он је оцијенио да се позиција Републике Српске брани у заједничким институцијама БиХ и навео да је СДС способан да одбрани позицију Српске од напада бошњачких, али и хрватских политичких субјеката.

У саопштењу из СДС-а додаје се да су саговорници искористили прилику да разговарају и о потенцијалним инфраструктурним пројектима који су у интересу Србије и Српске, те договорили да ће убудуће имати редовну размјену информација о овим питањима.

Извор: СРНА