latinica  ћирилица
23/11/2017 |  13:21 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Којић за РТРС: Данас оквирни договор о припреми жалбе генерала Младића (ВИДЕО)

Данас у поподневним часовима биће одржан састанак између тима одбране генерала Младића и директора Републичког центра за истраживања рата, ратних злочина и тражење несталих Републике Српске Милорада Којића, на којем ће бити договорен оквир и начин на који ће бити конципирана жалба.
Милорад Којић - Фото: Screenshot
Милорад КојићФото: Screenshot

Којић је нагласио да ће на том састанку присуствовати и син Ратка Младића, Дарко.

Међутим, тим одбране док не добије отправак пресуде, истиче Којић, неће знати у потпуности који су то кораци којим би требало да иду.

"Тим одбране је тај који креира начин на који ће се писати жалба. Ми ћемо у пуном капацитету бити на располагању одбрани генерала Младића", рекао је Којић и додао да постоји могућност да се уради реконструкција догађаја на Маркалама по истом принципу на који је урађена и реконструкција догађаја на Тузланској капији.

Којић је нагласио да ће тај корак успјети реализовати с обзиром на добро искуство када је била у питању реконструкција Тузланске капије која је урађена у сарадњи са Министраством одбране Србије које је, како је рекао, и овај пут заинтересовано.

Којић је додао да постоји могућност да се и Русија укључи као помоћ тиму одбране Ратка Младића.

Он је истакао да је његово мишљење, а претпоставља и цјелокупног српског народа, јесте да Хашки трибунал није испунио своју свху.