latinica  ћирилица
22/11/2017 |  18:53 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Милојевић: Као и увијек-на побједу

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић истакао је уочи гостовања у Борисову да је БАТЕ у предности због домаћег терена, али да његов тим неће калкулисати.
Владан Милојевић - Фото: Novosti.rs
Владан МилојевићФото: Novosti.rs

Звезда је два кола прије краја групне фазе Лиге Европе друга у Групи Х са пет бодова, једним више од БАТЕ, а два од Келна.

Црвено-бијели би побједом у Борисову у четвртак дошли на корак од пласмана у другу фазу такмичења.

"Ми од почетка године од када смо заједно играмо сваку утакмицу да побиједимо. Тако да ћемо исто играти и сутра. И на крају крајева, имамо још двије утакмице па ћемо подвући црту и видјети шта смо урадили. Ми ћемо да учинимо све као што смо учинили до сада да изађемо и одиграмо најбоље што можемо. Долазимо екипи коју знамо још из прве утакмице из Београда. Која се бори за титулу или је десет година првак своје државе и сигурно једна искусна екипа којој је у сваком случају циљ да буду увијек учесници или Лиге шампиона или Лиге Европе. Ми смо се појавили ове године послије доста година и изузетно сам поносан зато што смо у једној јакој групи поред БАТЕ, а ту су још Келн и Арсенал", рекао је Милојевић.

Навијачи се потајно надају победи у Борисову

"Нисам видовњак, ми се припремамо за сваку утакмицу кроз анализе и правимо генерални план онога шта хоћемо да урадимо али и противник то ради са друге стране. Ево ако видите утакмицу Келна и БАТЕ, а да нисте гледали утакмицу, види се да немају много везе. БАТЕ је контролисао ту утакмицу. На данашњем нивоу фудбала ситнице могу да одлуче. Тражим пуну концентарацију 90 минута. Може да одлучи један аут и слично да изгубите утакмицу. Фудбал иде у том неком правцу. Очекујем добар и квалитетан меч и урадићемо све што је до нас. Нисам неко ко је давао обећања, за мене је битно да видим моје играче како ће да одиграмо овакву утакмицу и да имамо разлога да наставимо да растемо", додао је тренер Звезде.

Бјелоруски тим је у прошлом колу неочекивано поражен у Келну са чак 5:2, иако је водио 2:1 на полувремену.

"Ову утакмицу што је БАТЕ одиграо у Келну мислим да не осликава одраз на терену, јер је БАТЕ водио, такође при резултату 2:2 имао је шансу да постигне трећи гол и једноставно мислим да је њихов пораз сплет неких околности које се у фудбалу догађају, тако да што се тиче наше утакмице у Београду, једноставно колико ће бити сличности видјећемо сутра, али мислим да је БАТЕ једна искусна екипа, имају свој стил игре и сигурно предност им даје што су домаћини", каже тренер српског вицешампиона.

Звезда се послије десет година нашла у групној фази и одмах је на корак од прољећа у Европи.

"Прољеће креће са првим љубичицама. Шалим се, тражим од јавности и од свих да цио притисак не гледају на тај начин. Момци имају самопоуздања и треба да уживају у игри, тако треба и сутра да ураде. Ми смо ту са њима да одиграмо и видимо гдје смо и шта смо. Рекао сам им доста пута да се само опусте", истакао је Милојевић.

Црвено-бијели ће у Борисову бити ослабљени неиграњем повријеђеног Немање Радоњића

"Доста пута смо причали на састанцима, ја ћу рећи моју филозофију, мислим да је изузетно добар фудбалер на свим позицијама и био сам тужан што се повриједио, увијек сам тужан када се неки мој играч повриједи јер ми је увијек битно њихово здравље, а једну фразу ћу вам рећи: "Кога нема, без њега се мора и може". Ништа ново нема што се тиче промјене планова, неко сам ко говори да буквално до почетка утакмице сам стално у дилеми. Овим путем желим Радоњићу да се што прије врати и буде са нама", рекао је тренер Звезде.

Кључни играч БАТЕ посљедњих недјеља је бивши везиста Војводине Мирко Иванић, који је љетос био велика жеља црвено-бијелих током прелазног рока.

"Иванић је један од кључних играча али БАТЕ има још добрих играча и њихово велико оружје је искуство и играње оваквих утакмица и колективни дух који једноставно њих осликава као екипу. Сигурно имају доста играча поред Иванића који су добри, на које треба обратити пажњу", закључио је Милојевић.

Извор; Б92