latinica  ћирилица
22/11/2017 |  14:53 ⇒ 14:57 | Аутор: РТРС

Српске рукометашице побиједиле Словачку у другом контролном мечу пред СП

Женска рукометна репрезентација Србије је, у склопу припрема за Свјетско првенство, савладала Словачку са 26:24 (13:14) у другом пријатељском одмјеравању снага, након што је дан раније резултат у дуелу истих ривала био 30:30 (16:17).
Женска рукометна репрезентација Србије (Фото: RSS / Promo) -
Женска рукометна репрезентација Србије (Фото: RSS / Promo)

Меч у Ковилову припао је српским рукометашицама, које су подигле ниво одбране у односу на први дуел у Панчеву, и у другом полувремену сломиле отпор борбених и мотивисаних Словакиња.

Повеле су Српкиње предвођене распуцаним капитеном Катарином Крпеж Шлезак (10 голова) одмах на старту другог полувремена, а то водство које је у 43. минуту износило "+5" - 22:17, нису испустиле до самог краја. Србија је и у 51. минуту имала сигурну предност 25:20, да би Словакиње у самој завршници успјеле да ублаже пораз.

Селектор Љубомир Обрадовић искористио је готово све расположиве снаге, а за српски државни тим поново нису наступале три искусне играчице Јована Стоиљковић, Андреа Лекић и Катарина Томашевић.

Репрезентацију очекују тренажне активности све до недјеље, када је планиран одлазак на двомеч са селекцијом Црне Горе (недјеља и понедјељак).

Извор: Блиц