latinica  ћирилица
21/11/2017 |  15:18 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Представници полицијских управа широм Српске обиљежили крсну славу (ВИДЕО)

Представници полицијских управа широм Српске обиљежили су крсну славу министарства. Присјетили су се палих сабораца који су живот дали за очување мира и безбједности грађана Републике Српске.
Крсна слава МУП-а - Фото: РТРС
Крсна слава МУП-аФото: РТРС

Служен је парастос и положени су вијенци на спомен-обиљежје за 252 погинула припадника Полицијске управе Бањалука, поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова, Светог архангела Михаила.

У сједишту Полицијске управе у Градишци, служен је парастос за 12 погинулих припадника полиције. Из управе су се похвалили резултатима рада у овој години. 

"Имамо смањење броја кривичних дјела, нарушавање јавног реда и мира као и смањен број саобраћајних несрећа као и свих сегмената и елемената који чине укупно сегменат стања безбједности побољшан", навео је замјеник начелника Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић.

Поводом обиљежавања славе, грађани Фоче такође су се присјетили жртава Одбрамбено-отаџбинског рата и 38 припадника страдалих на овом подручју у чију су част положили вијенце и запалили свијеће.

"Свети Архангел Михаило, по предању он је своју војску супроставио силама зла, вјероватно зато МУП РС и слави ту славу, свакодневно припадници МУПа, у склопу полицијске управе Фоча, супростављају се разним облицима негативног друштвеног понашања", истакао је замјеник начелника Полицијске управе Фоча Раденко Васиљевић.

Аранђеловдан, слава општине Језеро обиљежена је служењем литургије у храму Светог великомученика кнеза Лазара. Делегација општине и Борачке организације положила је вијенце на спомен-обиљежје за 33 погинула борца из ове локалне заједнице.