latinica  ћирилица
17/11/2017 |  13:08 ⇒ 15:32 | Аутор: РТРС

Решић-Грубеша: О спровођењу споразума о систему размјене података

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић и министар правде БиХ Јосип Грубеша договорили су данас да буде формиран радни тим који ће даље радити на техничкој имплементацији Споразума о техничкој сарадњи на успостављању система размјене података који се уписују у регистре удружења и фондација.
Бањалука: Решић - Грубеша - Фото: РТРС
Бањалука: Решић - ГрубешаФото: РТРС

"То ће бити заједнички тим који ће чинити по два члана Министарства правде БиХ, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, федералног Министарства правде и један члан из Брчко дистрикта", рекла је Решићева, додајући да је ово неопходно јер је ријеч о пројекту ЕУ.

Током данашњег састанка у Бањалуци било је ријечи и о програму Регионалне школе за јавну управу јер је БиХ почетком новембра преузела предсједавање овим програмом, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Оперативни дио се углавном односи на ентитете, односно локалне заједнице, те је план да почетком наредне године буде одржан састанак министра управе и локалне самоуправе Републике Српске, министра правде БиХ и федералног министра правде.

Грубеша је навео да би тада требало да буде договорен ходограм активности за годину дана, колико траје предсједавање БиХ Регионалном школом за јавну управу.

Извор: СРНА