latinica  ћирилица
16/11/2017 |  14:38 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

ВСТС именовао носиоце правосудних функција

Високи судски и тужилачки савјет БиХ именовао је носиоце правосудних функција у БиХ, који ће ступити на дужност 1. јануара 2018. године.
ВСТС БиХ - Фото: РТРС
ВСТС БиХФото: РТРС

На нивоу Републике Српске именовани су Весна Сарајлић, Вања Мехаџић, Предраг Тепић и Харун Самарџић на позиције судија у Основном суду у Приједору, Илвана Мурановић и Тијана Нинковић на позиције судија у Основном суду у Добоју, Никола Аничић на позицију судије у Основном суду у Котор Варошу, те Александар Деспенић на позицију судије Основног суда у Бијељини.

Сандра Радош Чатак именована је за судију Окружног привредног суда у Источном Сарајеву, Јелена Јанковић на позицију додатног судије у Основном суду у Приједору, те Саша Петковић за тужиоца Окружног тужилаштва у Бијељини.

Када је ријеч о Федерацији БиХ, именовани су Тијана Чулић и Санела Галешић на позиције стручних сарадника у Општинском суду у Сарајеву и Лејла Нумановић и Санела Чајић на позицију стручног сарадника у Општинском суду у Тузли.

При доношењу Одлуке о именовању, ВСТС је узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства, те стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери.

"Такође, у обзир су узете и способности да непристрасно, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обављају дужности у оквиру функције за коју се пријављују, те однос са радним колегама, понашање ван посла, професионална непристрасност и углед", саопштено је из ВСТС-а.

Извор: СРНА