latinica  ћирилица
24/10/2017 |  21:42 | Аутор: РТРС

Говедарица: СДС још не зна шта Тадић припрема

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је вечерас у Приједору да Огњен Тадић није разговарао са руководством ове странке и да "СДС још не зна шта он припрема".
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

Говедарица је рекао да је оно што је Тадић данас изјавио "одговор без одговора".

"Што се тиче његовог лидерства на челу Савеза за промјене, то може да буде само предсједник највеће политичке организације, у овом случају СДС-а који предсједава заједно са лидерима осталих политичких партија. Не видим да то може да буде изводљиво, али видјећемо шта све може да се деси", нагласио је Говедарица.

Тадић данас није потврдио наводе медија да намјерава да иступи из СДС-а и оснује нову странку, али је рекао да је спреман да прихвати одговорност за поправљање стања у Савезу за промјене.

Он је рекао новинарима у Сарајеву да је тачно да је разговарао са представницима СДС-а на њихов захтјев, али да не може да каже о коме је ријеч, те да то није схватио као званичне разговоре.

"Императив овога о чему сам разговарао /са представницима СДС-а/ јесте да се напокон среди стање у Савезу за промјене", рекао је Тадић и додао да не бјежи од одговорности да среди стање у Савезу за промјене.

Он је навео да је у старту направио Савез за промјене - од имена, програма и свега осталог, али да није учествовао у његовој приватизацији нити подјели плијена за све ово вријеме, због чега има морално право да пред грађанима који су подржали Савез каже да то може поправити.

Тадић је додао да се промјена односи и на Савјет министара јер је очито да у овој ситуацији рад његових појединих чланова није од користи за Савез за промјене.

Извор: Срна