latinica  ћирилица
24/10/2017 |  21:17 | Аутор: РТРС

ЕЛ: Храбра Звезда поражена од Химкија

Химки-Звезда 85:78. Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у Москви од Химкија меч трећег кола Евролиге. Алексеј Швед и Стефан Марковић предводили руски тим до треће побједе у елити. Времена за губљење нема, пошто Звезда већ у четвртак на свом терену дочекује екипу Макабија.
Андерсон и Швед преломили, Звезда пала у Москви (Фото: СтарСпорт) -
Андерсон и Швед преломили, Звезда пала у Москви (Фото: СтарСпорт)

Одиграла је Црвена звезда одлично полувријеме у Москви, али то није било довољно да се савлада расположени Химки.

Руски тим је славио побједу 85:78 и забиљежио трећу побједу у исто толико мечева на почетку сезоне.

Црвено-бијели су одлично кренули, постигли 28 поена у првој четвртини. Фелдин је решетао кош Химкија, док су Лесор и Бјелица били одлични под кошем противника.

Ипак, како је вријеме одмицало, домаћи тим је дјеловао све боље. На крилима Алексеја Шведа и Стефана Марковића, руски тим до полувремена стиже до егала, да би на почетку треће дионице имао девет поена предности.

Фелдин је "дријемао" у другом полувремену, Милко Бјелица је "повукао" црвено-бијеле, који једноставно нису имали довољно расположених играча да се супротставе тиму Химкија.

Андерсон је оиграо одличан меч за Химки, постигао 24 поена, док је Швед уз 18 поена забиљежио и девет асистенција. Стефан Матрковић је уз десет поена имао и по пет скокова и асистенција.

У тиму Звезде најефикаснији је био Бјелица, који је постигао 15 поена. Фелдин је додао 14 (12 у првој четвртини), Рочести 13, Лесор 12.

Времена за жаљење нема, пошто црвено-бијели већ у четвртак играју меч четвртог кола Евролиге, а у госте им стиже велики Макаби. Утакмица се игра од 19 часова у дворани "Александар Николић" у Београду.

Извор: РТС