latinica  ћирилица
24/10/2017 |  18:41 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Зворник: Протести трају, Окука одбио колективну оставку (ВИДЕО)

Након јучерашње примопредаје дужности директора у зворничкој Болници, јутрос су начелници одјељења и руководиоци служби ове установе поднијели оставке. Њихове оставке одбио је да прими вршилац дужности директора Болнице доктор Јован Окука. Протести су настављени, а грађани се надају да неће прерасти у штрајк. РТРС је у посједу снимка, на којем се чује жучна расправа старог и новог директора болнице.
Болница Зворник - Фото: РТРС
Болница ЗворникФото: РТРС

Брачни пар Божић из Папраће код Зворника поранио је како би обавио заказане прегледе на Одјељењу хирургије зворничке болнице. Болесни и покисли, кући се враћају необављеног посла.

- Довео сам супругу на преглед, добила је упутницу у Шековићима, а и снимке има, али доктор Бјековић неће да ради, а зашто неће- ја не знам - каже Боро Божић.

Доктор Бјековић негира ове наводе. Тврди да ће сви пацијенти бити прегледани.

Иако је вршилац дужности директора Јован Окука донио одлуку о забрани окупљања, тачно у 12 часова, као и претходних дана незадовољни љекари одржали су протест.

- Не бојимо се тих дисциплинских мјера, али морам да кажем да је то још један аутогол в.д. директора, односно онога ко њему наређује - каже хирург Зоран Комљеновић.

Окука каже да ће свако ко одбије именовање на позицију која му је одређена, морати да поднесе писмену оставку.

- Ко не буде хтио да буде руководилац или начелник службе или на некој другој именованој позицији, мораће писмено да да оставку и да се потпише. Дакле, не може колективна оставка коју ће потписати заједно њих 10, 12 или 13, већ само појединачна - наводи Окука.

Закључно са јучерашњим даном, зворничка болница Пореској управи по основу уплате пореза и доприноса дугује седам мјесеци.

Дрљевић се не мири са смјеном, а доказ су и јутрошње пријетње упућене доктору Окуки, а за све оптужује доктора Лазара Продановића.

У снимку до којег је ексклузивно дошао РТРС, Дрљевић је био јасан у свом ставу и то је јасно рекао Окуки: "Нећеш бити директор, макар се ја спалио!".

Продановић, који је и посланик у Представничком дому ПС БиХ, тврди да је Дрљевић у сукобу интереса.

- Само педесет метара од Болнице је ординација супруге смијењеног директора и он годинама у тој истој ординацији обавља специјалистичке прегледе ултразвука, усмјеравајући тамо пацијенте из Гастроентеролошке амбуланте. Истовремено, његова супруга је члан Управног одбора Дома здравља Зворник, што је, ако анализирамо питање сукоба интереса, потпуно видљиво - каже Продановић.

Пацијенти из Зворника и сусједних општина надају се да ће подјелама у зворничкој болници коначно доћи крај.