latinica  ћирилица
24/10/2017 |  14:43 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Мићић - Дафи: Сарадња фокусирана на отварање нових радних мјеста

Директор Мисије УСАИД-а у БиХ Питер Дафи изјавио је данас у Бијељини да је њихова сарадња са овом локалном заједницом приоритетно фокусирана на отварање нових радних мјеста.
Мићић - Дафи - Фото: СРНА
Мићић - ДафиФото: СРНА

Дафи је након разговора са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем најавио наставак помоћи УСАИД-а за уређење инфраструктуре и развој индустријске зоне у граду, коју су заједно и посјетили.

"Наш приоритет је помоћ привреди и расту компанија, а нарочито настојимо да подржимо пољопривредну производњу и област дрвопрераде, да помажемо изградњу инфраструктуре, отварање нових радних мјеста и обуку запослених", рекао је Дафи новинарима.

Он је најавио ново улагање УСАИД-а од два милиона долара за подршку привреди у БиХ, за шта ће тендер бити објављен за двије недјеље.

Дафи је позвао привредике у Бијељини да се пријаве за нове донације, које ће бити усмјерене у помоћ привреди за проширење производње, подршку производњи за извоз и за додатну обуку запослених.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је након састанка да је УСАИД већ подржао развој индустријских зона у граду и да из претходних пројеката очекују додатних 350.000 КМ помоћи за уређење инфраструктуре у овим пословним зонама.

И Мићић је истакао да је заједнички циљ ове успјешне сарадње више радних мјеста у Бијељини и обучена радна снага.

Он је додао да Бијељина има неколико врло успјешних дрвопрерађивача и значајне ресурсе обрадивог земљишта, као и искуство домаћина у производњи хране.

Извор: Срна