latinica  ћирилица
24/10/2017 |  13:57 | Аутор: РТРС

Милојевић: Спартак је хит ове сезоне, а ми морамо преко бола и умора

Нисам од оних који праве дугорочне планове. Умор је цијена нечега што вам доноси такмичење, када играте на три колосјека. Није лако мојим играчима, посебно репрезентативцима, каже Владан Милојевић пред Спартак.
Владан Милојевић - Фото: nezavisne novine
Владан МилојевићФото: nezavisne novine

Фудбалери Црвене звезде ове сриједе, 25. октобра, играју одложени меч деветог кола Суперлиге Србије. Изабраници Владана Милојевића дочекују екипу Спартака из Суботице, а меч је на програму од 18 часова на стадиону "Рајко Митић".

- Врло мало времена имамо да се припремимо за утакмице. Вјерујем да ће се читава јавност сложити са мном када кажем да је Спартак прави хит ове сезоне, имају сјајне резултате, одличну игру и добро укомпоновану екипу. За мене то није случајност, јер на клупи имају јако доброг тренера Ацу Веселиновића са којим сам некада играо у млађим категоријама Црвене звезде. Јако га добро познајем, као и његову фудбалску филозофију. Он је одличан и перспективан тренер, лијепо је упаковао своју екипу, која у сваком тренутку зна на терену шта треба да ради. Резултати које имају иза себе довољно говоре о њима. Мислим да нас очекује јако тешка и добра утакмица. Што се нас тиче, имамо наш курс који не мијењамо. Чекам да видим каква је ситуација са мојим играчима. Знам да она због повреда није сјајна, али сутра ће истрчати најбољих 11 на терен. Четири или пет фудбалера је било на снимању послије претходне утакмице. Нисам баш срећан што је ситуација таква, али рекао сам играчима да сам морао да промијеним неке планове и да ће они које сам можда планирао да сачувам морати да играју. То са собом носи дозу ризика, али то је мој ризик као тренера и потпуно сам спреман да га преузмем, иако ће можда касније бити посљедица – рекао је Милојевић.

Тренер Црвене звезде није желио да се осврће на претходни меч који је Звезда играла против Младости.

- Не желим да се враћам на претходну утакмицу, не зато што немам шта да кажем, имам своје мишљење, али шта год да кажем овдје може другачије да се протумачи. То је утакмица иза нас, анализирали смо је, имао сам шта да кажем играчима и са тим смо завршили. Сада нам је битан само меч са Спартаком.

Изабраници Владана Милојевића немају времена за одмор, па тако некада на утакмицама морају да иду и преко границе бола.

- Нисам од оних који праве дугорочне планове. Умор је цијена нечега што вам доноси такмичење, када играте на три колосјека. Није лако мојим играчима, посебно репрезентативцима. То се најбоље види на Боаћијевом примјеру који има дуга путовања до Гане, мијења временске зоне, то заиста није лако. Такође, Филип Стојковић игра без престанка. Чак и када имамо мало времена да се одморимо кад је репрезентативна пауза и да порадимо на нечему новом недостаје нам доста играча који су у својим националним тимовима. То је једно велико искуство и ту се види шта значе професионализам и одрицање. У јачим европским лигама сигурно имају већи број играча. Видјели смо да Арсенал има преко 50 момака регистрованих за Лигу Европе. Ти тимови имају скоро три поставе. То је тако и ми морамо да се навикнемо и прилагодимо. Моји играчи знају да морају да игноришу и бол и умор. Тако ће вјероватно сутра на терену бити доста ровитих играча, јер, нажалост, немам могућност да их одморим и сачувам.

Црвена звезда је најефикаснија екипа у лиги са постигнутих 30 голова, а Спартак је са 27 погодака на другом мјесту.

- Искрено бих волио да меч буде ефикасан са наше стране, а не њихове. То је лијеп податак који показује квалитет Спартака и њихову фудбалску филозофију. Сигурно ће навијачи моћи да уживају у лијепом фудбалу и позивница за њих увијек стоји, много нам значе навијачи, они су феноменални. У овом тренутку стварно треба помоћи нашим играчима, они су то заслужили – поручио је Милојевић.

Извор: Вечерње новости