latinica  ћирилица
24/10/2017 |  13:08 ⇒ 14:13 | Аутор: РТРС

"Пали" трговци оружјем из Републике Српске и Србије

Припадници МУП - а Србије, у сарадњи са МУП-ом Републике Српске, уз координацију Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су петочлану организовану криминалну групу осумњичену за шверц оружја и експлозивних материја.
Оружје (Фото: fokus.ba) -
Оружје (Фото: fokus.ba)

У оквиру ове акције, на територији Републике Српске ухапшен је Б. Ћ. (65) из Рогатице, а претресом објеката пронађено је 9 тромблонских мина, рап са шест оквира за аутоматску пушку са 120 комада муниције, један пушкомитраљез, једна аутоматска пушка, једна полуаутоматска пушка, једна пушка, две бомбе и око 2.000 комада муниције различитог калибра. Незванично, ухапшен је Боро Ћебић.

На територији Србије ухапшени су полицајци Д.К. из Лазаревца, Ж.Ф. из Лазаревца, М.П. из Лајковца и М.К. из Лајковца. Постоје основи сумње да је Д.К. организовао међународну криминалну групу у оквиру које је од Ћебића из Републике Српске куповао аутоматске и полуаутоматске пушке, пиштоље и муницију, кријумчарио их возилом у Србију и преко Ж.Ф., М.П. и М.К. их продавао на подручју Лазаревца и Лајковца.

Претресом објеката и возила које користе осумњичени пронађене су 2 аутоматске пушке, 2 полуаутоматске пушке, 1 скраћена пушка, 2 пиштоља и око 600 комада муниције различитог калибра за аутоматско, полуаутоматско оружје и пиштоље.

Извор: Блиц