latinica  ћирилица
24/10/2017 |  12:32 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Директори и руководиоци заузели социјалне станове у Сребреници

Међу станарима зграда за социјално становање у Поточарима код Сребренице налазе се и неки општински функционери, директори и чланови руководстава појединих фирми и установа, наведено је у информацији Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове сребреничке општине.
Сребреница: Кључеви за 25 станова - Фото: СРНА
Сребреница: Кључеви за 25 становаФото: СРНА

Истиче се и да већина њих не плаћа закупнину у општински буџет, како је уговорима о кориштењу тих станова дефинисано, иако у тим зградама живи већина породица са најбољим примањима у овој општини.

Један од станова у тим зградама користи актуелни замјеник начелника ове општине Нермин Аливуковић, а у једном стану је одборник Неђиб Смајић, инжењер у фирми "Превент", који је корисник донације за обнову породичне куће у селу Липовац, а чија је супруга Медиха директор локалног Културног центра.

Међу станарима је још неколико запослених у општинској администрацији и јавним установама. Од укупно 57 породица, у тим зградама су чак 54 бошњачке.

Међународна организација ЦРС је, захваљујући средствима Владе Републике Српске, затим Холандије и Федерације БиХ, изградила пет стамбених зграда са 57 станова у Поточарима од којих су три усељене 2009. а двије 2014. године.

Извор: СРНА