latinica  ћирилица
24/10/2017 |  11:39 | Аутор: РТРС

Прва СДС: Војничке заслуге не могу се мијешати са политичким убјеђењима

Прва Српска Деморатска Странка /СДС/ изненађена је и шокирана неистинитим тврдњама, те "бјесомучним и исфрустираним нападима предсједника НДП-а Драгана Чавића на генерала Војске Републике Српске /ВРС/ Родољуба Анђића".
Прва СДС - Фото: РТРС
Прва СДСФото: РТРС

"Оно што је Чавић за поједине медије изговорио о истинском патриоти и официру ВРС, команданту одликоване Гатачке бригаде и Херцеговачког корпуса, те учеснику бројних битака од требињско-невесињског ратишта, преко Горажда, Илијаша, Јасена и Трескавице до Бораца код Коњица, заслужује најоштрије осуде", саопштено је из ове странке.

У саопштењу се наглашава да је генерал Анђић официр који се у Одбрамбено-отаџбинском рату исказао храброшћу и способношћу, те остао упамћен по томе што је командујући "За мном" увијек први ишао тамо гдје је било најтеже, а то би Чавић морао да зна.

"Такође би морао да зна да се војничке заслуге и квалитети појединаца нипошто не смију мијешати са нечијим поратним политичким убјеђењима и ставовима.
Осим тога, Прва Српска Демократска Странка је изненађена и ћутањем Борачке организације Републике Српске о овом атаку на генерала Анђића", истичу из ове странке.

Прва СДС поручује да се никада неће помирити са оваквим насртајима политичара на доказане патриоте и официре ВРС, те да ће се залагати да буду одликовани за свој допринос у стварању Републике Српске, а не вријеђани и омаловажавани.

Извор: СРНА