latinica  ћирилица
23/10/2017 |  10:24 ⇒ 10:59 | Аутор: РТРС

Конгрес словенских земаља "Бањалука 2017"

Међународни конгрес словенских земаља "Бањалука 2017" почиње данас са циљем зближавања и међусобног разумијевања словенског народа, те очувања заједничког културног, историјског и научног насљеђа.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Међу учесницима четвородневног скупа ће бити представници регија и градова из Руске Федерације, Бугарске, Словеније, Србије и БиХ, саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Српске, које је са Министарством трговине и туризма организатор конгреса.

У оквиру конгреса, сутра ће у Административном центру Владе Републике Српске бити организован промотивни сајам на којем ће бити представљени туристички потенцијали регија и градова земаља учесница, након чега ће конгрес бити свечано отворен.

Циљ одржавања скупа је и промовисање развоја националних култура, као и укључивање младих у постизање дугорочних циљева.

Из Министарства наводе да ће се учесницима на отварању обратити министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Трећег дана конгреса, 25. октобра, биће организована посјета објектима вјерског и здравственог туризма.

Извор: Срна