latinica  ћирилица
18/10/2017 |  15:07 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

Резолуција - историјска одлука Скупштине Српске

Удружење "Част отаџбине" из Београда оцијенило је да је Резолуција о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске једна од историјских одлука Народне скупштине Српске.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

Ово удружење осудило је понашање опозиције у Народној Скупштини Републике Српске током усвајања Резолуције и ометање рада парламента, наводећи да се "намеће питање за кога или за чији интерес /лидер СДС-а Вукота/ Говедарица, /лидер НДП-а Драган/ Чавић, /лидер ПДП-а Бранислав/ Бореновић и њихова клика раде".

"Трагикомична динамика лоших протагониста не смије нам помутити разум и преусмерити са основних циљева развоја Републике Српске, као и са ствари преко којих се не може и не смије прелазити, јер како рекоше напаћена браћа организована у Удружење 'Ветерани Републике Српске': `да ли је дување у пиштаљке одговор на срамну пресуду Насеру Орићу, а нас ће да хапсе`, а ми ћемо додати, по Максумићевом аршину и за колико новаца", истиче се у саопштењу.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је синоћ Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске којом се дефинише неутралност Републике у односу на постојеће војне савезе.

У Резолуције је наведено да територија Српске не може бити отуђена на било који начин мимо Устава и закона, нити јој се може утврдити и уписати друго својство.

Извор: Срна