latinica  ћирилица
18/10/2017 |  13:59 ⇒ 19/10/2017 | 08:39 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Обавеза скупштинског руководства да обезбиједи рад парламента (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да је обавеза скупштинског руководства да обезбиједи рад парламента, а посланици су ту да раде.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је, гостијући у Дневнику Плус, рекао да није вијест да је блокиран парламент, него да је НСРС окончала сједницу по усвојеном дневном реду у условима у којима је то било могуће.

- Засједање је завршено у присуству 45 посланика, а готово све одлуке донесене су једногласно - каже Чубриловић.

Он је истакао да опозиција није блокирала рад парламента због тога што на дневни ред нису уврштени њихови приједлози или због повреде пословника, већ је од почетка сједнице почела са опструкцијом.

"Рекламирање пословника на тај начин и толико пута није ништа друго него опструкција рада Народне скупштине. Мислим да је и овај пут већина показала зрелост и однос према Народној скупштини као институцији", рекао је Чубриловић.

Он је оцијенио да је Народна скупштина, као институција важнија од иједног појединца, од било које парламентарне групе, власти или опозиције.

"Не може никаква повреда пословника бити разлог да се опструише рад Народне скупштине", поручио је Чубриловић.

Он вјерује да ће се народни посланици вратити и имати конструктивнији приступ према раду Народне скупштине Републике Српске.

"Мораћемо изналазити заједничка рјешења, без постављања ултиматума. Та питања већ на колегијуму треба да се ријеше", додао је Чубриловић.

Погледајте комплетан разговор с предсједником НСРС Недељком Чубриловићем: