latinica  ћирилица
18/10/2017 |  12:22 ⇒ 16:41 | Аутор: РТРС

Источна алтернатива: У првом плану српски национални интереси

Удружење грађана "Источна алтернатива" позвало је све српске посланике у Народној скупштини Српске и представнике у заједничким институцијама БиХ да буду јединствени у заступању српских националних интереса и опстанка Републике Српске, а да политичку нетрпељивост испољавају због различитих приступа у рјешавању других питања.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

Из овог удружења најоштрије су осудили српско нејединство и покушај блокаде рада Народне скупштине Републике Српске, а тиме и доношења Резолуције о војној неутралности Српске, којом је јасно изнесен став да Срби не желе у савез са онима који су их бомбардовали.

"Нисмо заборавили бомбардовање и жртве, а посљедице те агресије се још осјећају јер их изазива осиромашени уранијум којим су бобардовани циљеви у Републици Српској због којих је енормно порасла појава карцинома и повећан морталитет становништва", наводе из "Источне алтернативе".

"Источна алтернатива" тражи од српских политичара да се уједине око доношења одлуке у вези са расписивањем и одржавањем референдума о Тужилаштву и Суду БиХ, који "треба да буду укинути јер су незаконито основани и пристрасно и тенденциозно раде, отворено штитећи починиоце злочина над Србима".

Извор: СРНА